Facebook Like knapp på din blogg!

Det var inte längesen Facebook släppte sin nya funktion där man kan integrera en egen like knapp på sin blogg eller hemsida. Fler och fler sidor på internet börjar använda sig av denna ypperst trevliga och smidiga makapär för att sprida sin sida bland de 500 miljoner människor som nu befinner sig på Facebook.

Du som bloggare kan även nyttja detta på ett enkelt sätt genom att besöka Facebooks guide, här. Det fungerar så att du väljer vilken URL som du vill använda (t.ex. din bloggadress eller en permalänk till ett inlägg), stil osv och trycker på Get Code. Nu finns det två alternativ som du kan välja. Om du vill välja den enkla vägen så rekommenderar jag att du kopierar koden under "Iframe". Det ända du behöver göra är att kopiera in den koden under ett valfritt inlägg eller i kodmallen på din blogg där det passar bra.

OBS! Om du vill lägga Like-knappen på Blogg.se under ett inlägg måste du vara noggrann med att trycka på "ändra redigerare" till den nedbantade versionen under textrutan när du skriver nytt inlägg, annars funkar det inte.

Ovan ser du ett exempel på hur Like knappen ska se ut när du är färdig!

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <b> <u> <img> <i> <center>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter