Blogg Design

Blogg Design är viktig när en bloggare vill ha en mer personlig blogg. En blogg design kan vara svår att göra om man inte har rätt kunskaper om HTML, CSS eller Photoshop. Här finns det artiklar om blogg design som förhoppningsvis ska ge dig bättre kunskap om ämnet blogg design. Om du vill ha färdiga mallar kolla in blogg mallar

Artiklar om Blogg Design:

Vad är CSS? Guide till CSS på din blogg

Vad är CSS?

CSS är en förkortning för Cascading Style Sheets och används när man ska underlätta designen av en hemsida eller din blogg design.

Bilder till din blogg design

När man designar en egen blogg är det viktigt att ha bra bilder att arbeta med. Att söka upp bilder på google är oftast inte det bästa sättet eftersom du då för dålig kvalitet och risken finns att bilden är upphovsrättsskyddad och då blir det problem med lagen om du nu skulle stjäla den.

Här går vi igenom några bra resurser för dig att kolla igenom när du är på jakt efter bilder till din blogg design.

Ändra bakgrund på din blogg

Ändra bakgrund på din blogg

Hur gör man när man vill ändra bakgrund på sin blogg? När man ändrar sin blogg design krävs inte mycket kunskap om CSS eller HTML om du bara följder dessa enkla steg.

Gå in  under Design och sedan Redigera stilmall

Ändra header på bloggen

Vill du veta hur man ändrar headern på din blogg?

"Header" kan variera i definition i stor utrsträckning när det gäller webdesign. Till exempel kan en header vara den del är HTML-koden där du stoppar in dina META-taggar. Men vad många refererar till just när de menar att de vill ändra "Header" på bloggen är att de egentligen vill ändra den del av bloggen längst upp där det oftast är en anpassad bild till bloggen, också kallad logotyp.

Ändra typsnitt och textstorlek på bloggen

Ändra textstorlek och typsnitt på din blogg

Förutsatt att du använder blogg.se och en standardmall på blogg.se kan du göra såhär när du vill ändra typsnitt eller textstorlek på din blogg:

Att göra en hemsida & blogg från grunden

Om du känner att du skulle vilja mer veta mer om XHTML i kombination med designspråket CSS och hur det går till att sätta upp en hemsida från grunden så är läsning av Webbdesigna.se:s nybörjarartiklar något som kan rekommenderas.

Använda mallar på din blogg

in

Mallar och Templates på din Blogg

Beroende på vad för bloggtjänst du använder så skiljer sig det ganska mycket när det kommer till mall och design alternativ för din blogg. En blogg känns mer äkta och personlig när den har anpassats efter skaparens tycke.

En blogg som har samma tema som alla andra ses inte lika äkta och troligtvis kommer den inte dra lika många besökare som en blogg som har designats både för användaren och skaparen.

Ny gratis blogg mall för blogg.se - Daleri Sweet

in

Några personer här på blogghjalp.se har frågat efter temat Daleri Sweet för wordpress. Denna blogg mall är helt gratis till besökare för att använda på blogg.se. 


Vikten av Widgets på din Blogg

in

Blogg Widgets

För att göra en blogg mer levande eller mer praktiskt finns det tillbehör du kan installera på din blogg. Dessa plug-ins eller tillbehör kallas Widgets.